Posmatrajući rad lokalnog parlamenta nameće se težak i teško svarljiv zaključak, a to je partijska odanost po svaku cenu. Većina odbornika je zaboravila zašto i ko ih je birao da obavljaju ovaj odgovoran posao. Usvajanjem planova i odluka izabrani predstavnici našeg grada utiču na živote građana. Oni raspolažu novcima građana.

GG „Samo Lokalno Bečej“ sebe vidi kao konstruktivnu opoziciju. Sedeti u sali u kojoj znate da će bez obzira na sve argumente koje izlažete većina slepo podići ruku, nije ni najmanje lak posao. Od svog zadatka nismo odstupili jer smatramo da toliko dugujemo ljudima koji su nam dali svoje poverenje.

Tako smo za govornicom više puta ukazivali na matematičke greške u budžetu, kao i da isti nije urađen u skladu sa smernicama Ministarstva, upozoravali da se stvaraju obaveze budžetu iznad aproprijacija, da se za neke usluge i dobra ne sprovode javne nabavke, donose se razne odluke suprotne zakonu i ustavu, bili smo protiv kreditnog zaduživanja JP Toplane Bečej i nismo dali saglasnost da jemci budu JP Vodokanal Bečej i JP Komunalac Bečej, kritikovali smo izbore direktora nekih ustanova kao što je Muzej, i mnoge druge stvari.

Naše tvrdnje da se zakoni, propisi i procedure ne poštuju potvrdio je i „Izveštaj o reviziji pravilnosti poslovanja opštine Bečej za 2017. godinu u delu koji se odnosi na preuzimanje obaveza iznad odobrenih aproprijacija, sprovođenja javnih nabavki i rashoda za zaposlene“.

Vladajućoj većini je najteže prihvatiti kritike opozicije, ali postavlja se pitanje gde je odgovornost svih onih koji su nas nesigurnim glasom ubeđivali kako mi ništa ne razumemo i da je sve u skladu sa zakonom? Tako smo za govornicom slušali lica koja su predlagala da Skupština treba da usvoji ovakve akte, između ostalog to su bili: budžetski inspektor, načelnik opštinske uprave, načelnik odeljenja za finansije, predsednici raznih komisija i drugih radnih tela, načelnici drugih odeljenja i zamenik sekretara skupštine.

Da se sada vratimo na  „partijsku odanost“ i pitamo da li će zaista neko odgovarati za ovaj amaterizam, neznanje ili bahatost?

Ovakvo ponašanje lica na vlasti, gde se pare troše suprotno zakonu, uz nepoštovanje propisa i procedura izaziva sumnju kod građana – a budžet pripada upravo njima.

Bićemo strpljivi i sačekati odluke suda.

Državna revizorska institucija podnela šest zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica u opštini Bečej