Danas smo imali prilike da se uverimo iz prve ruke kako svoj posao, i dalje, obavlja upravnik pijace Stanislav Nešić.

Naime, nakon odgovora na IJZ koje smo uputili povodom zbivanja ispred pijace u Bačkom Gradištu ( http://samolokalno.rs/nekategorizovano/tamo-svako-radi-ono-sta-hoce-tamo-raste-cak-i-juzno-voce ) a u kojima je dotični glavni akter, i kao reakciju na tekst koji smo tim povodom objavili, on je danas zaustavio odbornika GG SL Milana Bokuna na pijaci, grubo ga povlačeći za ruku i tražeći da stavi masku i rukavice.

U tom trenutku on sam stoji i priča sa osobom koja ne nosi masku, njegova maska je na bradi, a priličan broj prisutnih na pijaci ili ne nosi maske ili to rade na pogrešan način. Bokun stavlja masku navodeći da nema rukavice dok dotični uzima telefon i počinje da ga snima. Na pitanje zašto ga snima Nešić odgovara: “Kad vi možete mene da snimate i provlačite po fejsu mogu i ja vas!” Bokun se udaljava od njega dok ga Nešić prati u neposrednoj blizini, snima i maltretira postavljajući mu pitanja zašto smo objavljivali tekst gde se pominje njegovo ime. Odbornik Bokun napušta pijacu i odlazi do ulaza da vidi gde je i da li je uopšte istaknuto zvanično obaveštenje da je obavezno nošenje maski i rukavica na pijaci. Pošto obaveštenja nigde nema, Bokun uzima telefon i počinje da snima da nigde nije vidno obeleženo obaveštenje da je zabranjeno kretanje po pijaci bez maske i rukavica, i da je tu samo zaposleno lice koje deli maske i upoznaje građane gde se ulazi a gde izlazi sa pijace. U tome dotični Nešić pokušava da ga spreči, prvo verbalno a onda i fizički, otimajući mu telefon, gurajući ga, da bi na kraju pozvao i policiju.

Policija je uzela izjave, između ostalih i od Gorana Matića koji je bio sa dotičnim i koga je odbornik Bokun snimio kako ne nosi masku na pijaci ali ima i protekciju pa može da izadje na ulaz gde je to za sve ostale gradjane zabranjeno.

Osuđujemo ovakvo ponašanje zaposlenog u JP Komunalac i ponovo tražimo od direktora tog javnog preduzeća da reaguje i kazni dotičnog zbog urušavanja ugleda preduzeća ali i prekoračenja ovlašćenja o kojima smo nedavno pisali.

„Gorko“ južno voće!