Prema pisanju nekih medija i portala, građane Bečeja je uznemirilo postavljanje trafo stanice na uglu ulica Zmaj Jovine i Matije Gupca, na istoj onoj raskrisnici na kojoj već postoji jedan trafo.

Kako se, na primer, navodi na portalu www.autonomija.info:

“Građani smatraju da je neprihvatljivo da se trafo gradi na zelenoj površini ispred nečijeg prozora, jer, osim što eventualno može da ugrozi zdravlje ljudi, dodatno će otežati i preglednost već i sada veoma opasne raskrsnice“, a kako isti sajt navodi za radove je odgovorno  JP „Elektroprivreda Srbije“. To je isto ono preduzeće kojem ni monopolska pozicija nije dovoljna da “namiri” sve koji su se u njemu uhlebili, koje bez problema daje 40 miliona za novi logo, a ne mogu da izdvoje novac da kupe plac za jednu trafo stancu u jednom malom Bečeju.

Po objavljenim fotografijama, čini se da gradilište kao takvo nije označeno, ako je to uopšte potrebno, nema oznake tj. table sa nazivom izvođača radova i investitora, kao što se može videti na sledećem linku “Bečejskog mozaika”:

http://becejski-mozaik.co.rs/vesti/becej/izgradnja-trafo-stanice-u-ii-mesnoj-zajednici-poceli-radovi-uprkos-protivljenju-gradana

Pored toga tu se nalazi spomenik. Podizanje spomenika nekome ima cilj da se spomenik vidi a ne da se krije iza trafo stanice. Osim što je spomenik potrebno rekonstruisati, sada se postavlja pitanje da li ga je potrebno i izmestiti. Da li je moguće dobiti lokacijsku dozvolu ukoliko se na tom istom, ne tako velikom placu, nalaze spomenik i bunar, ili će i oni da nestanu preko noći uz malu pomoć “kompletnih idiota” kojima nije problem  ni da celo naselje u Beogradu sruše i … ništa!

Poseban aspekt predstavlja i bezbednost saobraćaja, odnosno ugroženost svih učesnika saobraćaja, na inače slabo preglednoj i rizičnoj raskrsnici. Možda da predložimo da se odmah postavi i znak sa crnom tačkom, jer i najvećem laiku je jasno da će biti potreban.

Demokratija, u koju se vlast makar deklarativno kune, ne znači da onaj ko je dobio izbore može da radi šta hoće – nego da je dužan da savesno sprovodi zakone.

Na sva ova pitanja novinara, nastali problem, peticije građana, argumente zabrinutih, upozorenja upućenih, lokalna uprava je uputila jedno veliko NIŠTA. Nikakvi odgovori, nikakva objašnjenja, nikakva obrazloženja ne stižu iz opštinske zgrade. Bahatost podignuta na najviši nivo, samo što ne kažu – radimo šta hoćemo jer nam se tako može.

Na kraju uvek, ali baš uvek, građani ipak plate sve, novcem ili zdravljem, a može i oba – vlastima je svejedno, i stoga poruka – pazite kako glasate, ništa nije ovoga vredno.

 

Može nam se