Građanski front, asocijacija koja okuplja 13 lokalnih političkih pokreta širom Srbije, najoštrije osuđuje nastavak pritisaka na građane koji javno kritički deluju i ukazuju na štetno postupanje naprednjačke vlasti, i zahteva od vladajućih struktura da odmah odustanu od svih vidova nasilja i manipulacije strukturama bezbednosti kao načina političke borbe.

Ovog puta na udaru su naši saborci iz Apatina, udruženje građana “Bez straha” čiji je aktivista advokat Branislav Milojičić, praćen od strane nepoznatih lica.

Udruženje građana “Bez straha” iz Apatina, članica Građanskog fronta, protestovalo je uoči dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u zapadnu Bačku. Aktivisti su organizovali i performans kojim su ukazali da je vrtić koji je otvorio predsednik, zapravo već otvoren.

Namera praćenja kojem je bio izložen Milojičić, očigledno je upozorenje i pritisak zbog aktivnosti i sve veće podrške koju ovo udruženje uživa kod građana Apatina, čime predstavlja pretnju lokalnom SNS-u.

Ovo je nastavak pritisaka i napada na slobodoumne i misleće ljude koji se ne mire sa otimačinom kojom vladajuća stranka devastira naše gradove, privatizuje institucije i nameće partijsku disciplinu svima koji se usprotive.

Podsećamo da je nedavno policija privela na informativni razgovor profesora Jova Bakića, da su oštećena vozila Predraga Voštinića iz Kraljeva i Borisava Prelića iz Niša. Aktivista Lokalnog Fronta iz Valjeva, Ljubomir Radović izložen je medijskom linču fantomskih medija finansiranih od strane gradonačelnika Valjeva, kao uostalom i drugi naši aktivisti koji su kontinuirano na udaru režimskih medija. Ovo blaćenje za cilj ima stvaranje atmosfere linča u kojoj su ovakvi i gori napadi opravdani jer se izvode protiv „izdajnika“, „rušitelja države“, „stranih plaćenika“ kako nas u tabloidima nazivaju. Prebijanje studenata i organizatora protesta u Novom Sadu, koje smo nedavno mogli da vidimo su sumorne i neprihvatljive slike protiv kojih moraju ustati svi građani.

Građanski front

Saopštenje GF povodom pretnji članovima UG “Bez straha” iz Apatina