Svedoci smo prethodnih nekoliko dana da nam na vrata dolaze i kucaju neki nepoznati ljudi  koji kod sebe imaju sve naše podatke i  pri tom daju sebi za pravo da nas ničim pozvani , niti ovlašćeni ispituju o tome da li ćemo i za koga glasati na predstojećim izborima za MZ.

 

Izbori za savete mesnih zajednica velikom delu sugrađana možda deluju nebitni, pa im cela ova ujdurma deluje smešno. Članovima vladajuće koalicije, pogotovo glavešinama i članovima SNS-a, pobeda na bilo kojim izborima je nešto što se ne prepušta slučaju, tj. ne prepušta se slobodnoj volji i izboru građana. Izbori se na svim nivoima unazad godinama sprovode u atmosferi ucenjivanja, potkupljivanja i zastrašivanja, pa tako ni ovi nisu izuzetak. Za one koji ne znaju, lično je brat predsednika države u pratnji najviših članova SNS-a u Bečeju, došao i održao brifing u utorak dok su SNS lokalci hvatali beleške.

 

Zakon o lokalnoj samoupravi navodi da se „ izbori za savete mesnih zajednica sprovode po pravilima neposrednog i tajnog glasanja na osnovu opšteg i jednakog izbornog prava”. U isto vreme Bečejcima na vratu kucaju potpuno nepoznati ljudi koji bez problema pitaju da im se tu, na vratima, izjasne da li će izaći da glasaju, za koga će da glasaju i ako neće za “njihove” pa za koga će onda, pobogu!

 

Izbori za mesne zajednice bi trebalo da su nestranački, a nama se opet pod nos gura SNS i prezime Vučić, na čijim leđima jašu svi kandidati lokalne vladajuće koalicije. Ovi izbori su samo pokazna vežba za izbore na svim nivoima koji nas čekaju sledeće godine. Modus operandi je isti  i svi dobro znamo kako funkcioniše.  U ovakvim uslovima i ozbiljnim strankama i pokretima je teško da se bore i izbore, kakve šanse onda može da ima običan građanin protiv razrađene mašinerije?

 

Zbog toga, pozivamo sve građane da bojkotuju izbore za savete mesnih zajednica u nedelju. Našim izlaskom samo doprinosimo prividu poštovanja Ustava, zakona i uopšte postojanja države, koje zapravo nema. Kulise i maske moraju pasti!

Poziv na bojkot izbora za savete MZ Opštine Bečej