Udruženi građanski pokreti najoštrije osuđuju verbalne napade i pretnje upućene Zoranu Gavriloviću iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI), a povodom njegovog gostovanja na N1, gde je govorio o radu REM-a, predizbornom spotu SNS-a koji je zabranjen i medijskoj sceni u Srbiji. Javna scena u Srbiji i javni govor kontaminirani su stalnom diskreditacijom neistomišljenika i pozivima na linč.
Za takve prilike najveću odgovornost snose oni koji su najviše i zastupljeni u medijskom prostoru i koji diktiraju (ne)kulturu dijaloga u društvu- predsednik Republike i ostali funkcioneri vladajuće stranke, kao i njihovi timovi koji po nalogu deluju na internetu i drugim pojavnim oblicima.
Pružamo podršku Zoranu Gavriloviću i Birou za društvena istraživanja (BIRODI) da nastave odgovorno i profesionalno svoj rad i pozivamo nadležno tužilaštvo da pokrene postupak i istraži sporne pretnje i napade.

Udruženja potpisnici:

Pravo na pravo Niš
Jasno i glasno Požarevac
Samo lokalno Bečej
Lokalna alternativa Vrbas
Građanski preokret Zrenjanin
Niška inicijativa Niš

Udruženi građanski pokreti najoštrije osuđuju verbalne napade i pretnje upućene Zoranu Gavriloviću iz Biroa za društvena istraživanja