Šta je važnija vest u Bečeju – da je predsednik Srbije bio u poseti da otvori pogon za cinkovanje u KNOTT-u ili da narodna kuhinja od 1. januara ne radi? Da ne pominjemo usijane telefone i vertikalno i horizontalno među „vladajućima“,  da bi se utvrdilo ko je kriv što je ova druga vest o gladnima umanjila „sjaj“ prve o napretku, blagostanju i lideru u regionu, ali i svetu, po prvi put u istoriji.

Kuhinja je prestala da radi jer javna nabavka nije sprovedena. Novac u budžetu za 2020. godinu je predviđen, ali javne nabavke za ta sredstva nisu. U opštini, kao što znamo, sede sami stručnjaci, pa se opravdano pitamo kako je do ove situacije došlo. Doduše, zahvaljujući DRI znamo da je opština Bečej imala nepravilnosti u javnim nabavkama od bezmalo 122 miliona dinara, od čega je 22 miliona potrošeno bez sprovedenog postupka javne nabavke i još  99 miliona bez poštovanja zakonskih procedura u postupcima javnih nabavki. Što bi se reklo, nije im prvi put. Samo ovaj put su neki ljudi zbog toga ostali gladni.

Izborna je godina, hvataju se fotelje, pregovara se o unapređenjima i naslednicima, rezervišu se glasovi, važno je ofarbati stvarnost u roze, jasno je to svima – ali ima li ikakve šanse da jednom, negde neko i odgovara za ovakve propuste, ili je to ipak previše za očekivati od sadašnjih vlastodržaca.

20 dana bez narodne kuhinje u Bečeju