Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane naše opštine da u nedelju 21.06. učestvuju u foto/video-konkursu “O(t)kini izbore”.

Cilj je, pre svega, da nagradimo građansku hrabrost, pa je prvi i osnovni uslov da učesnik nagrade JAVNO sa pravog Fejsbuk profila (to znači da se iz profila jasno i odmah vidi da je u pitanju stvarna osoba, sa pravim imenom i prezimenom, a ne bot) “okači” tražene dokaze tj. slike/video u grupi “Samo lokalno” na Fejsbuku:

https://www.facebook.com/groups/227100848028452/?multi_permalinks=765053500899848

Takođe, potrebno je da se na slici/video snimku vidi vreme i datum kada je fotografija/video snimljen, a sami ćete, uz kratak opis događaja, napisati mesto gde ste snimak napravili (izborno mesto).

Sadržaj slike/video snimka može da sadrži neke od sledećih primera:

Slika prepiske (snimak ekrana) da ste slikali svoj glasački listić i da ste sliku poslali trećem licu koje je to od Vas očekivalo, uz kratko objašnjenje kome ste i zašto sliku poslali.

Fotografija/Video snimak „paketa“ za glasanje koji ste Vi ili neko drugi dobili, kao i njegovu sadržinu, uz objašnjenje ko je paket dao i zašto – šta je za uzvrat tražio.

Fotografija/Video snimak organizovanog prevoza birača službenim kolima opštine, bilo koje zdravstvene, obrazovne ili ustanove socijalnog rada, bilo kog javnog ili drugog preduzeća. (na fotografiji treba jasno da se vidi vozilo  i/ili oznaka ustanove/preduzeća)

Fotografija/video snimak organizovanog „preslišavanja birača“ pre ili posle glasanja, tzv. „ljudi sa spiskovima“ (obično sede u autima ispred ili u neposrednoj blizini biračkih mesta) i eventualna „isplata“ za siguran glas.

Naravno, ukoliko i sami uočite neke „inovacije“ u obesmišljavanju izbornog procesa, slobodno ih zabeležite i uz kratko obrazloženje pošaljite.

Sve fotografije/video snimci koji budu ispunili tražene uslove biće javno objavljeni u našoj grupi, a broj lajkova će odlučiti pobednika.

Prva nagrada je 5000 dinara.

Druga nagrada je 4000 dinara.

Treća nagrada je 3000 dinara.

Rok za glasanje je 48 sati od zatvaranja biračkih mesta, dakle do utorka 23.06. u 20h kada ćemo i zvanično proglasiti pobednike, a pobedničke fotografije postaviti i na našoj FB stranici.

Želimo vam uspešan rad!                                                   „Samo lokalno – Bečej“

Foto/Video-konkurs: O(t)kini izbore!